În ultima săptămână, poliţiştii argeşeni au constatat aproape 100 de infracţiuni şi au aplicat peste 1.900 de sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 442.000 de lei.

Activităţile pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş le desfăşoară fac parte din acţiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

În baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş acţionează pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a continuat acţiunile pentru menţinerea siguranţei cetăţenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi au intervenit atunci când ordinea şi liniştea publică au fost încălcate sau au fost comise infracţiuni.

Astfel, în ultima săptămână poliţiştii au intervenit la 325 de evenimente, dintre care 287 au fost sesizate prin 112.

Poliţiştii argeşeni au constatat 99 de infracţiuni, 65 fiind fapte de natură judiciară, 7 dintre acestea au vizat încălcări ale Codului Silvic, unul a regimului de vânătoare, unul a regimului materialelor explozive, iar 25 au vizat alte genuri de fapte.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.964 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 212 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 57 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 53 la domeniul silvic şi 98 pentru alte fapte.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.574 de sancţiuni contravenţionale, 424 fiind aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune), iar restul pentru alte fapte prevăzute de Codul Rutier.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 97 de permise de conducere, dintre care 34 pentru viteză şi 16 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 49 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 442.479 lei, iar a bunurilor confiscate este de 6204 de lei, fiind de asemenea indisponibilizate bunuri în valoare de 1.142.850 de lei.

Comments

comments