Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în siguranţă! 250 de poliţişti argeşeni vor fi zilnic în stradă, în acest week-end prelungit

0
193

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în baza planului aprobat de şeful Poliţiei Române, chestorul de poliţie Ispir Ionel, a dispus ca peste 250 de poliţişti să fie zilnic în stradă, în acest week-end prelungit.

În perioada 12 – 15 august, zilnic, se vor afla la datorie 256 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum şi de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la combaterea criminalităţii organizate.

Cei 256 de poliţişti vor acţiona cu 120 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 107 patrule de siguranţă publică, dintre care 6 pedestre şi 101 auto.

În aceste zile, 65 de poliţişti vor fi prezenţi şi vor acţiona pentru siguranţa cetăţeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mânăstirea Curtea de Argeş.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, pe raza localităţilor Piteşti, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni şi Ştefăneşti poliţiştii vor asigura măsuri de ordine cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Argeşului şi Muscelului.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 40 de poliţişti rutieri vor acţiona zilnic pe tronsoanele de drumuri naţionale utilizând în medie, zilnic, 9 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Bâlea Lac, Braşov şi Bucureşti.

Poliţiştii argeşeni vă recomandă:

Dacă plecaţi de acasă:

Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conţinut să îi informeze pe străini că aţi plecat în concediu. Atenţie: şi postările de pe internet, locaţia sau fotografiile din vacanţă, vă trădează.

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Dacă vă petreceţi timpul liber în străinătate:

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective şi procuraţi-vă adresele şi telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Înainte de plecare efectuaţi schimbul valutar în moneda de schimb a ţării de destinaţie. În cazul în care moneda respectivă este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (NU ŞI ADRESA!).

Pe perioada sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.

Păstraţi banii şi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional!

Când părăsiţi camera de hotel/pensiune, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise mai ales dacă aveţi repartizată o cameră la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare.

Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!

Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenţie: bagajele sau genţile păstrate în maşină, chiar dacă nu conţin valori, pot atrage hoţii întrucât aceştia nu ştiu ce se află în interior.

Dacă vă aflaţi în staţiuni de pe litoral, nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii, etc.)! Rugaţi o  persoană de încredere să rămână în locul respectiv!

În caz de nevoie sau dacă aţi fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here