MINUNI DUMNEZEIEŞTI Vineri, 7 mai, credincioşii prăznuiesc Izvorul Tămăduirii. Dintre cele 35 de izvoare tămăduitoare existente în toată ţara, cele mai multe – 7 – se găsesc în judeţul nostru. Izvoarele tămăduitoare sunt locuri binecuvântate de Dumnezeu şi a căror apă este considerată de creştini vindecătoare de boli şi, prin urmare, sunt foarte căutate de către credincioşi. Argeşul, un judeţ cu multe simboluri spirituale, are cele mai multe izvoare tămăduitoare. Din cele 35 de izvoare câte există în întreaga ţară, 7 se află în judeţul nostru. Argeşul este urmat de Vâlcea, cu 5 izvoare tămăduitoare şi Constanţa, cu 4. Iată mai jos şi locurile unde se află aceste izvoare tămăduitoare din judeţul nostru.

Mănăstirea Cetăţuia, din comuna Cetăţeni – În Sfântul Altar există un mic izvor, considerat făcător de minuni, el picurând doar într-o scurtă perioadă a anului, cuprinsă între Izvorul Tămăduirii şi Adormirea Maicii Domnului.
Mănăstirea Robaia, din comuna Muşăteşti – izvor tămăduitor. Undeva, la 25 de km de Curtea de Argeş, urmând calea Câmpulungului, se află mănăstirea Robaia. Un loc liniştit, pentru tihna sufletului, mănăstirea de maici Robaia poartă hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi ,,Izvorul Tămăduirii”, deoarece aici se află şi un izvor numit „Fântâna de leac”, a cărui apă este recunoscută ca având virtuţi tămăduitoare.
Mănăstirea Nămăieşti se află la mică distanţă de Câmpulung, înspre nord-vest. Mănăstirea poartă hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, datorită icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, şi hramul „Izvorul Tămăduirii”, datorită izvorului tămăduitor existent în mănăstire.
Mănăstirea Glavacioc, satul Glavacioc, din comuna Ştefan cel Mare – izvor tămăduitor. Mănăstirea Glavacioc este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din ţară. Aflată la aproximativ 64 de kilometri sud-est de Piteşti, mănăstirea este aşezată lângă râul Glavacioc. Apa de lângă mănăstire izvorăşte de sub Sfântul Altar al bisericii celei mari, aceasta fiind renumită ca tămăduitoare de boli.
Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul şi Sf. Calinic de la Cernica – a Izvoarelor de Leac”, sat Vâlcele, din comuna Merişani, (DN Piteşti – Curtea de Argeş) – 7 izvoare tămăduitoare. Acest spaţiu, binecuvântat cu cele 7 izvoare tămăduitoare, ştiut din moşi strămoşi, a fost loc tainic de rugăciune, meditaţie şi tămăduire pentru înaintaşii noştri. Vindecarea unor boli de piele, paralizie, boli digestive şi cancer au făcut ca oamenii care au beneficiat să-i mulţumească Bunului Dumnezeu ridicând acest Sfânt Altar de închinare.
Fântâna din satul Prodăneşti, comuna Ioneşti – apă tămăduitoare.
Fântâna din satul Glâmbocu, lângă Piteşti – apă tămăduitoare.

Comments

comments