Sărbătoare la Hârsești de Rusalii! Tradiții populare și spectacol folcloric de căluș

În fiecare an, în Duminica Rusaliilor, se sărbătorește Ziua comunei Hârsești, o sărbătoare la care participă toți locuitorii comunei, dar și cei din localitățile învecinate, atrași fiind de cele mai autentice tradiții populare. Alături de comunitatea locală și de primarul Ionel Moloiu a fost prezent și președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă.

Și în acest an, la Sărbătoarea Călușului – Rusaliile la Hârsești au încântat cu prestațiile lor cetele de călușari din Popești, Lunca Corbului, Stolnici, Bârla și din comunele Colonești și Optași, județul Olt, și bineînțeles din Hârsești.

În acest an se împlinesc 398 de ani de atestare documentară a localității. În cadrul evenimentului, primarul comunei a decernat și diplomele de longevitate și fidelitate în căsnicie.

Spectacol folcloric de căluș, joc și muzică populară, susținut de:
– cetele de călușari din localitățile argeșene Popești, Lunca Corbului, Stolnici, Bârla și din comunele Colonești și Optași, județul Olt;
– Ansamblurile de dansuri populare ale așezămintelor culturale din: Mioveni, Stâlpeni, Boteni, Popești, Stolnici, Bârla, Corbu;
– Ansamblul ”Dorul”;
– Ceața de călușari și formația de dansuri populare ”Doruri de câmpie” – Hârsești;
– Micii violoniști Antonia Enache din comuna Stolnici și Iulian Ghiță din comuna Bârla;
– Rapsodul popular Nae Dulescu, în recital la caval și fluier;
– Interpreți ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești;
– Solista de muzică populară Creola Stanciu;
– Recital Steliana Sima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.