Șapte persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile. Cei mai mulţi au făcut hipertermie

Valul de caniculă care a lovit România în ultimele zile face victime! Șapte persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate, dar și pentru că au ignorat avertizările și au muncit la câmp.

Un bărbat de 48 ani, din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, a murit sâmbătă după-amiază, după ce a lucrat la câmp în condiții caniculare, i-a venit rău și a fost preluat de un echipaj SMURD Vaslui cu o hipertermie de 42,5 grade, a declarat, duminică, dr. Alexandrina Ciubotari din cadrul SMURD Vaslui.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Flămânzi a decedat, sâmbătă seară, din cauza caniculei, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati.

Un tânăr de 28 de ani, fără adăpost, a fost găsit aseară cu hipertermie într-o gară din Iaşi. Avea deja o temperatură a corpului de 40 de grade. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze.

Un alt bărbat de 67 de ani, dintr-un sat din Iaşi, a murit aseară după ce vineri a fost adus la spital în comă. Omul muncise toată ziua pe câmp, în arşiţă. Temperatura corporală, când l-au preluat medicii, era de 42 de grade Celsius.

Tot pe câmp a murit ieri după-amiază şi bărbat de 50 de ani din Galaţi, care era cu oile la păscut, iar vineri a fost declarat decesul unui bărbat de 45 de ani, din Iaşi. A fost găsit la marginea unui drum, fără suflare.

Primul caz de deces din cauza caniculei s-a înregistrat joi, la Galaţi. Un bărbat de 60 de ani, cu afecţiuni cardiace, s-a prăbuşit când a ieşit din scara blocului.

Autoritățile fac verificări duminică după-amiază în cazul unui alt deces pentru a stabili dacă a fost provocat tot de căldură. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, care a fost găsit mort pe un câmp din apropierea localităţii gălăţene Cavadineşti, fără urme de violenţă. Conform procedurilor, Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here