Săptămâna Patimilor… 800 de poliţişti argeşeni verifică tot ce mişcă până la Paşte. În doar 5 zile, peste 100 de persoane s-au ales cu dosar penal

mascatiÎn perioada 1 – 19 aprilie, la nivelul judeţului Argeş, poliţia desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic. Astfel, în cursul zilelor 3, 4 şi 5 aprilie, 774 de poliţişti din cadrul structurilor judeţene de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale. Au fost verificaţi 209 de agenţi economici şi 949 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 49 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 66 de persoane. Din totalul infracţiunilor constatate, 34 sunt infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.161 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 371.692 de lei. 137 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică. 73 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 870 de sancţiuni contravenţionale,  privind circulaţia pe drumurile publice, iar 81 de sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative. Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 26.461 de lei. În cadrul acestor acţiuni poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală generate ca urmare a neevidenţierii operaţiunilor derulate şi ascunderea sursei impozabile de către persoanele juridice şi fizice, cu ocazia comercializării încărcăturilor de gaz petrolier lichefiat în butelii de aragaz. Cu această ocazie au fost verificate 36 persoane fizice şi juridice, fiind întocmite 31 dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Un piteştean a fost prins cu 36.000 de ţigarete de contrabandă

Tot în urma acestor controale mixte, un piteştean a fost prin că transporta în autoturismul personal 36.000 de ţigarete marcate necorespunzător şi fără documente de provenienţă. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de ţigarete în afara unui antrepozit fiscal, peste limita a 10.000 bucăţi. În acest caz, cercetările au fost preluate de către Poliţişti din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor Argeş.

Controale şi în zona Pieţei Ceair

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat şi ei pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona Pieţei Ceair şi străzile adiacente, ocazie cu care pe Str. Crinului a fost depistat un cetăţean de 35 ani, din Piteşti, având asupra sa cantitatea de 1200 ţigarete, cu timbru fiscal emis de autorităţile statului Ucraina. Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.