Săptămâna Mondială a Alăptării 1-7 August 2018. „Alăptarea este prima și cea mai sănătoasă dovadă de dragoste a unei mame față de copilul ei!”

0
64

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeș, a organizat cursul cu tema ,,Beneficiile Alăptării”. Acest curs se înscrie în cadrul evenimentelor ce se desfășoară, în perioada 1-7 august, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării.

În peste 170 de state din întreaga lume vor fi organizate manifestări menite să le atragă atenția viitoarelor, dar și tinerelor mămici asupra importanței alimentației la sân încă din primele ore de viață pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor din întreaga lume.

Sloganul campaniei „€朶ăptămâna Mondială a Alăptării 2018” este „Alăptarea -fundament al vieții”. Alăptarea este o soluție universală care oferă tuturor un start corect și șanse egale în viață.

Din acest motiv, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă încă din prima oră de viață până când copilul împlinește vârsta de șase luni.

În România, situația care se reflectă în statistici nu este una cu care ne putem mândri: doar 30% dintre mame își alăptează nou-născuții în primele 6 luni de viață.
Potrivit statisticilor, în țara noastră, două din zece femei aflate la primul copil renunță la alăptare în mai puțin de o lună. În același timp, în țările nordice, rata alăptării exclusive este de aproximativ 90 %.

De aceea, evenimentele organizate sub sigla „€Săptămâna Mondială a Alăptării” au ca principal obiectiv creșterea numărului de mame care alăptează.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Argeș, a susținut fiecare demers menit să atingă acest obiectiv. De asemenea, organizează, periodic, cursuri și manifestări cu scopul de a asigura creșterea nivelului de informare, conștientizare și responsabilizare privind alimentația și sănătatea nou născutului.

Vicepreședintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Argeș, Neli Homeghiu, a subliniat, ca profesionist în domeniul pediatriei și alimentației la sân: ,,Alăptarea este prima și cea mai sănătoasă dovadă de dragoste a unei mame față de copilul ei. Este o dragoste care se învață și care crește în fiecare zi. Este, dacă vreți, o muncă de echipă, iar o mamă împreună cu bebelușul ei formează, credeți-mă, cea mai frumoasă echipă. În cei peste patruzeci și doi de ani de activitate, ca asistent medical pediatru, am întâlnit numeroase mame care doreau să alăpteze și aveau nevoie de ajutor. Le-am consiliat și le-am spus că alăptarea asigură startul cel mai bun în viață pentru micuțul pe care îl poartă în brațe. Prin alăptarea la sân, mama asigură copilului toți nutrienții de care are nevoie pentru o bună dezvoltare și îl protejează de alergii, infecții respiratorii, gastroenterocolitete. Mai mult, se protejează și pe sine deoarece alăptatul scade riscul de cancer mamar, ovarian și uterin. Când ai cunoștințele necesare poți combate toate miturile vehiculate, iar atunci când trăiești experiența personală a alăptării, care nu se poate compara cu nimic pe lume (din punct de vedere emoțional și nu numai), nu poți decât să susții cu toată convingerea că întoarcerea la natural, firesc ne va aduce benefiicii atât nouă ca mame cât mai ales generațiilor viitoare. Laptele este aurul pe care mama îl poate dărui copilului ei”・

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here