Săptămâna Mobilității Urbane la Pitești! Primăria Municipiului Pitești organizează diverse activități de promovare și conștientizare, iar duminică, 22 septembrie 2019, va avea loc evenimentul „Ziua fără mașini”. În cadrul acestui eveniment, va fi închisă traficului auto o porțiune a Bulevardului Republicii, cuprinsă între intersecția cu Bulevardul Eroilor (Poșta Veche) și intersecția cu străzile Smeurei și Constantin Zărnescu (semaforul de la Teatrul „Al. Davila”).

În această zonă, în intervalul orar 09:00 – 13:00, vor avea loc diverse manifestări sportive și socio-culturale, printre care: concurs de role, demonstrații de karate, ciclism, dansuri sportive, flash mob, desene pe asfalt, fotbal, baschet, volei, badminton ș. a., activități la care vă invităm, cu drag, să participați. Timp de cinci ore, copiii vor avea la dispoziție o întreagă stradă, pe care să se joace, să se plimbe cu biciclete, role, skateboard-uri, trotinete, bucurându-se de activitate fizică și socializare.

An de an, în intervalul 16 – 22 septembrie, se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene. SEM încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze alternative la utilizarea autoturismelor.

Apelul la acțiune al SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII din 2019 este: „Mergi cu noi!” Acesta aduce în prim plan tema din acest an a „mersului sigur pe jos și cu bicicleta” și evidențiază, în mod clar, un mod de deplasare care este de prea multe ori subestimat: mersul pe jos. Campania încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare sau să îmbine mersul pe jos și cu bicicleta cu transportul public. Pe lângă flexibilitate, mersul pe jos și cu bicicleta are multe alte beneficii, cum ar fi accesibilitatea socială și economică, fiabilitatea, faptul că nu generează emisii și impactul pozitiv asupra sănătății.

Împreună, putem ajuta comunitatea noastră să conștietizeze faptul că, astăzi, orașele Europei nu își mai permit dependența noastră excesivă de mașină, iar cele care se transformă în bine sunt, mai ales, orașele în care predomină mobilitatea activă. Este important, deci, să facem din orașele noastre spații în care să putem merge pe jos și cu bicicleta – spații agreabile. În 2019, Mergi cu noi!

Comments

comments