Peste 150 de mii de copii, din toată ţara, susţin, începând cu această dimineaţă, Evaluarea Naţională.

Pentru prima dată la acest examen, lucrările vor fi trimise la corectat în alte judeţe. Rezultatele finale se vor afişa miercuri, 5 iulie.

Elevii care au absolvit gimnaziul vor susţin, de la ora 9, prima probă a Evaluării naţionale. În acest an, examenul are şi o noutate. Monica Anisiei, preşedintele Comisiei Naţionale de organizare a Evaluării Naţionale: „La solicitarea, atât a părinţilor, cât şi a colegilor mei cadre didactice, anul acesta evaluarea lucrărilor se va realiza în alte judeţe, decât judeţul de provenienţă. Anul trecut am experimentat acest aspect la bacalaureat şi totul a decurs normal.”・

Prima probă pe care o vor susţine absolvenţii claselor a VIII-a este limba şi literatura română. Urmează limba şi literatura maternă, iar ultima probă este matematica. Primele rezultate se vor afişa pe 1 iulie, însă elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii. Abia pe 5 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională (sursa: edu.ro)

27 iunie 2016 Limba şi literatura română

28 iunie 2016 Limba şi literatura maternă

29 iunie 2016 Matematică

1 iulie 2016 Afişarea rezultatelor

1 iulie 2016 Depunerea contestaţiilor

5 iulie 2016 Afişarea rezultatelor finale

Examenul va fi, şi în acest an, supravegheat video şi audio. În toate şcolile sistemele funcţionează. Elevii nu au voie cu telefoane mobile în sala de examen sau cu orice alte mijloace electronice de comunicare. Cei care observă nereguli pot apela gratuit 0800 801 100 sau pot trimite un mail pe adresa examene@edu.gov.ro.

Comments

comments