Sindicatul Sanitas Argeş a organizat azi grevă de avertisment în toate unităţile medicale şi din sistemul de protecţie socială din judeţ. Doar la Spitalul Judeţean au fost peste 300 de angajaţi care şi-au cerut drepturile în stradă.

Principalele revendicări susţinute în cadrul discuțiilor cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, sunt eliminarea din limitarea la 30% a sporurilor de repaus săptămânal şi de sărbători legale pentru asistenţii medicali şi infirmiere, precum şi a sporurilor pentru plata gărzilor la medici. Astfel, pentru că nu s-a luat o decizie corectă în acest sens și nu există nicio garanție fermă a eliminării plafonării de 30% a acestor categorii de sporuri, SANITAS continuă acţiunile de protest. „.500 de salariaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială din Argeş au diminuări ale veniturilor nete. Dacă se elimină plafonarea acelor sporuri, probabil nu vor mai fi diminuări, dar noi trebuie să vedem o modificare de act normativ” a declarat președinta SANITAS Argeș, Doina Fănică.

Azi, începând cu ora 9,30, Biroul Operativ al Sanitas a fost chemat la minister pentru a negocia contractul colectiv de muncă pe sănătate iar la ora 14,00 s-a discutat de asistenţa socială. Mâine, reprezentanţii Sanitas vor avea discuţii cu premierrul în vederea deblocării situaţiei. Dacă nu se ajunge la nici un rezultat, în calendarul acţiunilor de protest programate pentru această lună, pe 11 mai este programată greva generală, începând cu ora 8, asigurându-se activitatea în unităţile sanitare cu o treime din personal.

Preşedinta SANITAS Argeş, Doina Fănică, a declarat că în Argeş, în cele două sectoare, Sănătate şi Asistenţă Socială, s-au strâns 3.000 de semnături pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă de către Federaţia SANITAS.

Comments

comments