Sindicaliştii din Sănătate au continuat miercuri, 27 martie, potrivit programului acţiunilor de protest, pichetările ministerelor. De data aceasta fost rândul Ministerului Sănătăţii, în faţa căruia peste 400 de sindicalişti au manifestat timp de 2 ore. La acţiune au participat şi membrii Sindicatului SANITAS Argeş, conduşi de preşedintele Doina Fănică.

“€Am fost chemaţi la discuţii şi am fost primiţi chiar de ministrul Sorina Pintea, alături de care au fost şi alţi reprezentanţi ai ministerului. În urma discuţiilor am obţinut promisiunea fermă a ministrului că Anexa 10 a Regulamentului de sporuri, pe care noi o contestăm vehement, va fi eliminată. Din păcate, la celelalte revendicări discutate, respectiv eliminarea plafonului de 30% la sporuri şi creşterile salariale pentru celelalte categorii profesionale nu au primit un răspuns pozitiv. Ministerul persistă în a păstra plafonul iar măririle nu sunt luate în calcul din lipsa resurselor financiare” ne-a declarat Doina Fănică, preşedinte Sanitas Argeş.

În aceste condiţii, sindicaşiştii din Sanitas au decis să continue acţiunile de protest, fiind decişi să ajungă la grevă. Următorul pas în program este pichetarea Ministerului Muncii, joi, 29 martie, între orele 11,00 şi 13,00.

Comments

comments