Sănătatea, munca, agricultura și lucrările publice au primit mai mulți bani la rectificarea bugetară. Premierul Ludovic Orban a prezentat la începutul ședinței de guvern motivele pentru care se face această nouă rectificare bugetară. El a spus că Ministerul Muncii va primi bani în plus pentru plata pensiilor care au fost majorate, și pentru plata șomajului tehnic și a programului flexibil de muncă. Domeniul sănătate va primi bani în plus pentru lupta anti-COVID-19, dar și investițiile vor fi susținute cu bani primiți în plus de Ministerul Lucrărilor Publice. Autoritățile locale vor primi și ele fonduri suplimentare, a mai spus Ludovic Orban.

Consiliile județele și primăriile solicită echilibrarea bugetelor locale pentru a face față cheltuielilor sociale la nivelul Consiliilor Județene, cheltuielilor pentru Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Ccopilului, iar la nivelul primăriilor este nevoie de o echilibrarea bugetelor locale astfel încât să facă față plăților asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități.

Şi Ministerul Agriculturii va primi bani în plus pentru a-i despăgubi pe fermierii afectați de secetă și pentru a plăti subvenția la motorină. Sunt și ministere care vor pierde banii, cum este Ministerul de Finanțe și Ministerul Apărării.

Comments

comments