Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă în toată ţara, sâmbătă şi duminică.

Este vizat intervalul 29 aprilie, ora 10:00 – 30 aprilie, ora 18:00, cand vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindina.

ANM precizeaza ca astfel de fenomene se vor semnala cu precadere in zonele de deal si de munte, precum si in Oltenia, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si local in Muntenia.

Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp, in special in zona Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali, potrivit sursei citate.

NOTĂ: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI