Salvați Copiii România oferă consiliere autorităților locale în pregătirea noului an școlar. Caravana va ajunge în 150 de localități. Specialistii Salvati Copiii Romania, organizati la nivel national in 14 echipe mobile/caravane, vor oferi consiliere reprezentantilor autoritatilor locale si ai unitatilor de invatamant din 150 de localitati din mediul rural si urban mic, pentru adoptarea urgenta a unor masuri concrete care sa asigure celor peste 30.000 de copii din aceste comunitati conditii materiale si echipamentele tehnice adecvate si activitati scolare derulate de cadre didactice pregatite pentru a face fata cerintelor educatiei online.

La fel de importante vor fi respectarea distantarii fizice de minimum 1,5 m intre elevi in clase si intensificarea activitatilor de asistenta sociala pentru identificarea situatiilor de saracie, excluziune sociala ori abuz in randul copiilor si protectia lor imediata conform legii.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, atrage atentia asupra urgentei pregatirii cu responsabilitate a scolilor pentru copii: „Din experienta proprie si ascultand ceea ce ne spun copiii, consideram ca invatamantul romanesc se afla in aceeasi stare de urgenta din care nu va putea iesi fara interventii responsabile si investitii corespunzatoare din partea guvernului si a autoritatilor locale. Nu putem ignora aceasta situatie, iar pregatirea scolilor pentru redeschiderea lor in 14 septembrie, cu respectarea tuturor rigorilor sanitare, nu trebuie sa fie afectata de partizanatele politice ori polite electorale. Pentru cel putin 30.000 de copii din 150 de localitati, Salvati Copiii va purta discutii cu primariile si cadrele didactice pentru solutii adaptate.”

Conform analizei Salvati Copiii „Impactul Covid-19 asupra copiilor din Romania”, realizata in urma consultarii a 5.000 de copii din Romania, copiii si-au exprimat dorinta de a reveni in scoli in luna septembrie. 47% dintre ei au declarat ca au utilizat, in starea de urgenta si in starea de alerta, doar telefonul mobil, dispozitiv care nu permite o reala participare la educatia online.

Comments

comments