Salvati Copiii Romania, cu sprijinul Grupului Garanti BBVA Romania, a alocat de urgenta 100.000 de lei, pentru repararea a zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Clinic de Urgenta ”Bagdasar-Arseni” din Bucuresti.

Este vorba despre ventilatoare care deservesc Sectia de Terapie Intensiva a Centrului de Excelenta Neurochirurgie din cadrul Spitalului ”Bagsadar-Arseni”, iar in momentul de fata noua dintre cele 10 paturi ale sectiei au disponibil cate un aparat functional, vital in contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2. Pentru repararea celui de-al zecelea aparat de ventilatie sunt necesare piese de schimb, deja sosite in portul Constanta, urmand ca acestea să fie preluate si montate in cel mai scurt timp.

Salvati Copiii Romania a deschis un fond de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici. 

Pana acum, au fost colectate fonduri totale in valoare de 278.470 Euro, prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” si Asociatia Club Sportiv “RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 65.715  Euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor. DPD Romania sprijina eforturile de livrare a echipamentelor.

Comments

comments