O delegaţie formată din zece salvatori montani din Gorj, Argeş, Hunedoara, Mureş şi Covasna va reprezenta Salvamont România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia ce va avea loc în perioada 20-27 ianuarie în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz.

Ţara noastră este membră cu drepturi depline în acest for internaţional ce reuneşte 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume. Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi , organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele.

Delegaţia României va prezenta lucrarea “Salvatorul montan. Profesie, certificare, calificare”, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, pentru sistemul de formare profesională precum şi ca prima ţară europeană care a reuşit reglementarea acestei profesii la nivelul UE.

Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană reuşind să menţină aceasta activitate mereu „la înălţime”.

Comments

comments