Salpitflor începe ultima ofensivă împotriva dăunătorilor din parcuri şi spaţii verzi. Unde şi când va acţiona

0
366

În perioada 1 –7 noiembrie 2016, Salpitflor Green va executa tratament fitosanitar prin stropiri cu mijloace terestre contra rezervelor de agenţi fitopatogeni (rapăn, monolioză, foc bacterian, pătări) la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale precum şi în zonele verzi din cartierele Municipiului Piteşti.

Se va utiliza fungicidul Alcupral 50 PU – grupa a III-a de toxicitate (moderat toxic) în concentraţie de 0,3% urmând ca în aşa numitele <ferestre de iarna> să se efectueze tratamentul chimic cu insecticid pentru combaterea dăunatorilor.

De asemenea, se va utiliza insecticidul Confidor Oil SC 004 în concentraţie de 1,5% pentru combaterea rezervelor biologice ale acarienilor, afidelor si păduchelui din San Jose care iernează în diferite stadii de dezvoltare.

Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini, pisici) în parcuri şi pe străzi timp de 2 ore, să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune.

Tratamentul se va efectua, pe cartiere, după următorul program:

Craiovei, Exerciţiu şi Războieni –1 noiembrie, 9°° – 15°°
Prundu, Tudor Vladimirescu, Parc Ştrand –2 noiembrie, 9°° – 15°°
Centru, Calea Bucureşti, Popa Şapcă, Maior Şonţu, Zona autogară, Zona Nord – 3 noiembrie, 9°° – 15°°
Expo parc , Parc Lumina, Găvana I, II, III  – 4 noiembrie, 9°° – 15°°
Trivale, Teilor, Mărăşeşti, Traian, Lunca Argeşului –  7 noiembrie, 9ºº-15°°

În caz de timp nefavorabil (vânt puternic, precipitaţii, lapoviţă şi ninsoare), perioada de avertizare se va prelungi cu numărul de zile improprii tratamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here