Saloanele de bronzare vor avea nevoie de autorizare sanitară şi de angajaţi cu instruire de specialitate

0
197

Saloanele de bronzare vor trebui să obţină o autorizare sanitară de la direcţiile teritoriale de sănătate publică, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, în cadrul acestor saloane vor trebui respectate reguli stricte de igienă, iar angajaţii vor avea nevoie de instruire de specialitate.

De asemenea, titularul fiecarui aparat de bronzat va trebui sa completeze Registrul aparatului si Registrul de exploatare. In plus, daca un aparat nu mai functioneaza, este casat sau este vandut, titularul va trebui sa informeze directia teritoriala de sanatate publica.

Astfel, fiecare firma care va folosi aparate de bronzat va trebui sa intocmeasca un registru cu fisele clientilor. Iar pe langa fisa, firma va pastra si declaratia pe propria raspundere a clientului, pentru o durata de cel putin trei ani.

Daca apar reactii secundare in urma bronzarii artificiale, titularii saloanelor vor trebui sa transmita un raport catre directia teritoriala de sanatate publica. Aceeasi regula va fi valabila, de asemenea, pentru accidentele grave si pentru spitalizarea clientilor in urma unei sedinte de bronzare.

De asemenea, personalul salonului de bronzare va trebui sa i se asigure, de catre angajator, doua cursuri de instruire in vederea specializarii. Mai exact, va fi vorba de un curs de notiuni fundamentale de igiena si de instruirea de specialitate.

In saloanele de bronzare nu vor fi permise aparatele de tip UV4, ci doar aparatele de tip UV1, UV2 si UV3. Daca salonul are personal specializat, in acesta va fi permisa folosirea aparatelor de tip UV1, UV2 si UV3. In lipsa persoanelor special instruite va fi permisa doar folosirea aparatelor de tip UV3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here