Salariile primarilor, viceprimarilor şi şefilor de consilii judeţene cresc cu 30%

1,896 views

Comisiile pentru muncă şi pentru buget de la Camera Deputaţilor au dat, luni, 24 aprilie, raport de adoptare OUG 9/2017, aprobând şi două amendamente prin care se măresc soldele şi salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Astfel, salariile aleşilor locali vor creşte cu 30 la sută. Ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a explicat că majorarea ar urma să se aplice doar până la intrarea în vigoare a legii salarizării, la 1 iulie.

„Am susţinut majorarea salariilor pentru primari. De alttfel nu grevează în niciun fel bugetul de stat pentru că aceste majorări se fac din bugetele locale. Amendamentul mai operează timp de o lună de zile pentru că dupp aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe altă grilă de salarizare mult mai mari decât în prezent,” a precizat Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Astfel, primarii , viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene, vor primi salarii mai mari chiar şi pentru luna în curs, aprilie.

Comments

comments