Salariile din administraţia locală, stabilite de consiliile locale şi judeţene

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a precizat în plenul Senatului, că singura modificare de structură la legea salarizării s-a făcut la administraţia publică locală, urmând ca salariile să fie stabilite de consiliile locale şi judeţene.

„Singura modificare de structură s-a făcut la administraţia publică locală, ca prim pas al descentralizării financiare şi administrative în sensul că se dă o limită minimă – salariul minim pe economie – şi una maximă – salariul viceprimarului sau vicepreşedintelui de Consiliu judeţean, al căror coeficient apare în lege. Urmează ca salariile să fie stabilite în funcţie de nomenclator şi ierarhie de către consiliile judeţene şi locale, prin hotărâri de consilii judeţene şi consilii locale. Atenţie, nu de primari sau de către preşedinţii de consilii judeţene, ci de consilii locale şi judeţene”, a explicat ministrul Muncii.

Angajaţii din administraţia publică au anunţat proteste.

Marţi, 23 mai, în plenul Senatului, vor continua dezbaterile pe legea salarizării, urmând ca forul că voteze proiectul de lege. Camera Deputaţilor este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here