Salarii mărite de la 1 august pentru 6.000 de funcţionari

Peste 6.000 de funcţionari din şapte ministere şi instituţiile subordonate acestora vor avea salarii mărite de la 1 august, anunţă ministrul Muncii.

Printre aceştia se află angajaţii din Cultură, Comunicaţii, Transporturi, Tineret şi Sport, dar şi din Ministerul Muncii. Potrivit proiectului ordonanței privind salarizarea în sistemul public, aflat în dezbatere publică, salariile lor vor ajunge la 70% din cele ale funcţionarilor din Secretariatul General al Guvernului.

În administrația publică centrală lucrează 508.000 de persoane, însă există diferenţe mari între diferite domenii, cu o medie de 1.580 de lei în sănătate şi aproape 2.500 de lei în administraţie şi apărare. Pe de altă parte, majoritatea angajaţilor din Finanţe şi ANAF câştigă peste 4.000 de lei.

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: „朶unt vizate aparatele centrale ale ministerelor, 7 ministere ştim sigur că au grilele sub grila SGG, iar din restul aparatelor centrale mai sunt câteva ministere care au o anumită zonă de funcţionari publici centrali care sunt sub. Numărul de persoane – în jur de 6.130. Sunt aparate centrale, discutăm de sute de persoane pe minister”・

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here