După o perioadă de relativă acalmie şi speranţă că lucrurile vor evolua totuşi în bine, salariaţii Rafinăriei Arpechim, dar şi din restul structurilor OMV Petrom au primit, în ultimele zile, vestea clară a concedierii. Primii concediaţi sunt angajaţii depozitului de combustibil de la Oarja, care va fi desfiinţat în totalitate. Numărul acestora se ridică la 70, toţi primind deja, începând din 15 noiembrie, notificările cu data la care vor intra în preaviz. Pentru prima tranşă de salariaţi disponibilizaţi, această dată este de 5 decembrie, iar perioada de preaviz acoperă între 30 şi 60 de zile, în funcţie de vechime.
Tot în funcţie de vechime vor varia şi sumele oferite ca salarii compensatorii, maximum putând ajunge la 350 de milioane de lei vechi. Salariaţilor de la Oarja care au dorit să rămână în cadrul companiei, conducerea societăţii le-a oferit posibilitatea transferului la o altă unitate din ţară, Timişoara sau Bistriţa, cu păstrarea salariului şi cazare gratuită timp de 6 luni într-un hotel de patru stele, soluţie pe care au acceptat-o însă foarte puţine persoane dispuse să se mute din oraş.
În ce priveşte salariaţii Rafinăriei, circa 600 la număr, aceştia vor primi preavizele imediat după 1 ianuarie 2012. În momentul de faţă, potrivit ultimelor declaraţii ale conducerii, pe platforma Arpechim mai sunt angajaţi doar 618 salariaţi. Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom a decis încă din martie închiderea definitivă a Arpechim, pentru eficientizarea companiei, motivul principal fiind capacităţile excedentare de rafinare ale OMV din România şi Europa, în contextul în care consumul de carburant a scăzut considerabil. Rafinăria şi depozitul din Oarja au funcţionat trei luni în 2010, iar de peste un an de zile cei mai mulţi dintre salariaţi stau acasă, însă compania a plătit în continuare salariile întregi