„Să înceapă jocul” și „Vox Lux” noile filme de la Cinematograful „București”

0
55

„€Să înceapă jocul” și „Vox Lux”  noile filme de la Cinematograful „București”.

Sâmbătă, 13 iulie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul american „Să înceapă jocul” (titlul original: „Ready Player One”. Regia este semnată de celebrul Steven Spielberg, în rolurile principale fiind Olivia Cooke, Hannah John-Kamen, T.J. Miller, Ben Mendelsohn și Simon Pegg. Aventura SF „Ready Player One” este bazată pe romanul bestseller omonim al lui Ernest Cline care a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani.

În 2045, omenirea se află în haos și la un pas de colaps. Însă lumea și-a găsit refugiul în OASIS, un univers online bazat pe realitate virtuală creat de genialul, dar excentricul James Halliday (Mark Rylance). După moartea sa, Halliday lasă prin testament întreaga lui avere primei persoane, oricare ar fi aceasta, care va găși „Oul de Paște” ascuns undeva în OASIS. De aici, o competiție acerbă pornește în toată lumea. Wade Watts (Tye Sheridan) intră în amețitoarea cursă fantastică și devine unul dintre cei mai vânați utilizatori, după ce reușește să treacă primul de indiciul inițial.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 14 iulie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va fi proiectat filmul „Vox Lux”. Regia îi aparține lui Brady Corbet, în rolurile principale fiind Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy și Stacy Martin.

„€Vox Lux”€ spune povestea fascinantă a ascensiunii unei adolescente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. În urma unei tragedii la școala ei în 1999, adolescenta Celeste își omagiază colegii pierduți, cântând la slujba de înmormântare. De aici începe tranformarea lui Celeste într-un pop star cu ajutorul surorii sale care compune versuri (Stacy Martin) și a managerului ei (Jude Law). Evoluția meteorică a lui Celeste către faimă și pierderea concomitentă a inocenței coincide cu un atac terorist asupra națiunii, ridicând-o pe tânăra cantăreață la un nou grad de celebritate: simbol american și superstar global. Ghidată de managerul ei bine intenționat (Jude Law), Celeste (Natalie Portman) devine un simbol al cultului celebrității și al mașinăriei media, într-un film despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca zei, impregnat de o coloană sonoră cu piese originale semnate de Sia și muzică originală scrisă de Scott Walker.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here