Pentru a afla mai multe despre îngrijirea corpului, a tenului, dar şi despre importanţa sportului şi a alimentaţiei în viaţa noastră, am stat de vorbă cu hair-stylistul Valentin Sandu. „Vrem să avem un corp frumos şi bine îngrijit, ne dorim să arătăm bine având un ten sănătos şi un păr cât mai frumos şi bine îngrijit. Atunci trebuie să ţinem cont de ceea ce mâncăm, cum mâncăm şi cât de bine ne hidratăm şi ne alimentăm şi să facem multă mişcare şi sport.

Să nu uităm că organismul nostru este într-o permanenţă schimbare şi respectarea unor reguli de îngrijire corporală, condiţie fizică, fitness şi alimentaţie sunt strict esenţiale. Chiar şi pentru păr, unghii şi ten alimentaţia şi hidratarea sunt foarte importante. Nu este de ajuns doar să hrănim şi să hidratăm din exterior prin tratamente, măţti, protecţii speciale, ci trebuie să intervenim şi din interior printr-o alimentaţie echilibrată, sănătoasă şi bogată în vitamine, carbohidraţi, proteine şi antioxidanţi.

Restaurantele de tip fast-food sunt cele mai căutate de românii care doresc să ia masa în oraș, preferatele lor fiind cele care servesc hamburgeri, cartofi prăjiți sau shaorma. Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbați, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulți dintre clienții acestor locații au între 25 – 34 de ani. Cei tineri și foarte tineri, între 15 și 24 de ani, sunt cei care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din orașele mari.

Mesele neregulate, fuga în care ingerăm bolul alimentar şi apetitul după un antrenament intens la sala de fitness, nivelul de zahăr din corp scade, de aceea ni se face foame, iar următorul lucru pe care vrem să îl facem este să ne hidratăm și să mâncăm. Mușchii au nevoie de proteine și carbohidrați buni pentru a se reface, iar specialiştii în alimentaţie şi nutriţie susţin că inclusiv mâncarea gen fast-food le conţine, dar tot ceea ce trebuie să ţinem cont este modul în care mâncăm, respectarea programului meselor şi cantitatea acestora. Nu trebuie să facem exces, trebuie să ştim ceea ce trebuie să alegem când ne cumpărăm de la fast-food şi să conştientizăm numărul de calorii şi de grăsimi ce le asimilăm.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI