Spațiile verzi au avut un rol important de-a lungul timpului, reușind să transmită o multitudine de stări prin texturi, reflexii și culori. Prieteni ai naturii, piteștenii manifestă o grijă aparte pentru protejarea mediului, pentru zonele verzi, pentru pădurile și parcurile naturale, pentru dezvoltarea în viitor a acestora.

Piteștiul are tradiția curățeniei și a spațiilor verzi, dispunând de parcuri și grădini renumite. Zonele verzi inundate de flori multicolore pe tot parcursul anului, dar şi asocierea Piteştiului cu un oraş al lalelelor se încadrează armonios în mediul înconjurător, care trebuie salvgardat în continuare.

Lalelele sunt, de bună seamă, emblema floristică a oraşului. În fiecare primăvară, ele încântă privirea cetăţenilor şi vizitatorilor oraşului, printr-o armonie de aranjamente şi culori. Spaţiile verzi şi de recreere sunt un loc de permanentă atracţie pentru cei aproape 180.000 de locuitori ai Piteștiului.

Societatea desfăşoară activităţi de:
– amenajare şi întreţinere a zonelor verzi aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Piteşti;
– măturat, spălat, stropit şi întreţinerea căilor publice;
– îndepărtare a zăpezii şi preîntâmpinarea formării poleiului şi a gheţii, etc.
– construire, modernizare, întreţinere, administrare şi exploatare a târgului, pieţelor agroalimentare şi bazarelor din municipiul Piteşti.

Societatea asigură întreţinerea curăţeniei şi a zonelor verzi aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Piteşti, amenajarea spaţiilor verzi cu flori şi arbuşti, crearea condiţiilor necesare desfăşurării activităţilor de comercializare a bunurilor care să respecte principiile concurenţei loiale, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor, precum şi a mediului.

Comments

comments