S-au dus zilele de glorie pentru directoarea CCA, Araxi Negoșanu! Membrii Fanfarei Argeșul îi cer demisia. Zilele trecute, pe contul de Facebook al Fanfarei Argeșul a fost publicată o amplă postare în care directoarei Centrului Cultural i se aduc o mulțime de  acuzații și i se cere, imperativ, demisia. Din câte se pare, după plecarea de la Consiliul Județean a lui Dan Manu, cel care a creat instituția special pentru a-i asigura un post de director, lui Araxi Negoșanu nu îi este prea bine. Fără protecție, aceasta este acum total descoperită în fața acuzațiilor de neprofesionalism, de favorizarea unor prieteni și de cheltuirea iresponsabilă a bugetului. În plus, instrumentiștii de la fanfară afirmă că niciodată nu au fost apreciați sau susținuți de conducere, deși au participat mereu la toate activitățile centrului, și primesc recunoaștere din țară și străinătate!

Postarea lor vine după ce existența fanfarei în cadrul centrului a devenit incertă. De două luni nu primesc salariu, fiindcă nu există buget, și, deși au acceptat să lucreze fără plată, s-au trezit eliminați din schemă total. Decizia aparține directoarei, în pofida asigurărilor date de conducerea CJ că formația nu se va desființa.

Pentru Araxy Negosanu BUCURIA-I MARE … !!! Începând cu data de 1 februarie, fanfara “Argesul”  parte a Centrului Cultural Județean Argeș, nu a fost de acord cu plata pe eveniment, fapt pentru care si-a întrerupt activitatea a declarat d-na culturii argesene Araxy Negosanu. Și ne mai spune că a avut chiar bucuria că instrumentiștii și dansatorii colaboratori de la Doina Argesului si Divertisment au acceptat plata de 500 lei și că pe lunile februarie și martie sa nu fie remunerați. Stimată doamnă manager Araxy Negosanu. Avand in vedere situatia că incă nu avem un buget aprobat si… fanfara si-a aratat disponibilitatea ca lunile februarie și martie, să presteze servicii fără nicio pretenție financiară, urmând ca de la 1 aprilie să incheie contract; însă nu ati dorit; ati dat dispozitie repede să predăm tinuta și instrumentele. Ar fi de bun simt ca în condițiile în care fanfara nu mai functionează la CCJ, să vă abtineți să ne mai nominalizați prin presă. Observ că vă place ca tot timpul să arătați cu degetul către onorariile instrumentistilor fanfarei. Va cer încă odată sa raspundeti public:  instrumentist de la fanfara primea un onorariu de aprox 2000 lei; Cât primeau ceilalti instrumentiști colaboratori de la Doina Argesului ? Ce onorarii aveau colaboratorii de la secția divertisment ? Cu cât ati plătit pe Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Fuego in spectacol in toamna 2020, cand aveam restricție public 30% ? Ce salarii au încasat artistii angajati de dumneavoastra la secția divertisment ? Cum s-au facut angajarile la CCJ ? (artisti, jurist, încercarea cu șoferul) și exemplele  pot continua. LUATI MANA DE PE FANFARĂ !!! Avem o activitate de 15 ani de când am fost preluați, sprijiniți și apreciati de Consiliul Județean Argeș și cred că ne-am făcut datoria. Impreună cu administrația locală, cu mass media cu alte organizații cu publicul, participam la toate evenimentele in aer liber. Pe ploaie, vânt, soare zăpadă sau ger, de ni se lipeau buzele de instrument, de antrenamentele defilarilor structurilor militare, parade, spectacole, festivaluri in tara si strainatate. Dumneavoastră unde erați ? Aranjati colaborările, imparteati onorariile prietenelor de la divertisment ? Nu aveti dreptul să mai vorbiti despre fanfară. V-ati batut joc de noi. De 24 de oameni pe care nu ati stiut să-i apreciati și sa-i promovați. Au venit mesaje de susținere de la colegi din tară și străinătate care stiu ce inseamnă muzica de fanfară și ne-au apreciat. Avem chiar o invitatie in S.U.A pentru anul 2023. Asta nu spune nimic ? Ar trebui să aveți decenta să vă prezentati DEMISIA pentru modul cum ati gestionat cheltuirea banilor din CCJ. Unii prieteni ai dumneavoastră colaboratori au plecat cu bani multi, iar noi am rămas sa tragem ponoasele. Rusine d-na manager.

Comments

comments