S-a modificat schimbarea! Faptele de corupţie NU se mai graţiază!

852 views

Pedepsele pentru fapte de corupţie nu se mai graţiază, potrivit unei decizii luate joi, în urma unui nou vot în Comisia Juridică a Senatului, la o zi după ce senatorii jurişti luaseră hotărârea contrară. Potrivit unor surse, reluarea votului s-a făcut la cererea PNL, prin senatorul Daniel Fenechiu.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Şerban Nicolae, a supus la vot acest amendament al liberalilor, care a trecut astfel: 5 voturi pentru, niciunul împotrivă şi 4 abţineri. Opoziţia a profitat de absenţa unor senatori ai Puterii de la Comisia Juridică şi de faptul că cei 4 membri PSD şi ALDE prezenţi s-au abţinut la acest nou vot.

Din Comisia Juridică fac parte 5 parlamentari ai Opozitiei (3 de la PNL şi câte unul de la UDMR şi USR) şi 6 ai Puterii (5 de la PSD şi unul de la ALDE). Practic, toţi senatorii Opoziţiei au votat pentru, iar 4 dintre cei 6 ai Puterii, inclusiv presedintele Comisiei, s-au abţinut.

Concret, s-a votat exceptarea de la graţiere a luării şi dării de mită, traficului de influenţă şi cumpărării de influenţă.

Votul de miercuri din Comisia Juridică a generat o avalanşă de reacţii de dezaprobare la vârful politicii romîneşti. Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus că „dezaprobă categoric” amendamentele, în timp ce premierul Sorin Grindeanu a spus la rândul său că nu susţine amendamentele propuse în Comisia Juridică. Acelaşi lucru l-a declarat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care joi a spus că „a prevalat înţelepciunea” iar preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat „neplăcut surprins” de votul din Comisia Juridică.

Comments

comments