S-a deschis prima locuință protejată pentru victimele violenței în familie din Argeș

0
244

S-a deschis prima locuință protejată pentru victimele violenței în familie din Argeș! Locuinţa are o capacitate de 6 locuri și se află într-un imobil care face parte din domeniul public al județului Argeș, în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeș. Este compusă din 4 camere (3 dormitoare, living, baie, bucătărie). Beneficiarii serviciilor sociale acordate în locuinţa protejată sunt victime ale violenţei domestice. Perioada de găzduire este de până la 12 luni, în funcţie de complexitatea cazului.

Prin acest serviciu social se asigură beneficiarilor, persoane victime ale violenţei domestice, cazare, hrană, consiliere psihologică, consiliere juridică, orientare vocaţională, reabilitare şi reinserţie socio-profesională pentru o viaţă independentă, continuarea/reintegrarea în sistemul de educaţie, furnizarea de măsuri de ocupare, reinserţie/acompaniere socioprofesională, oportunităţi de formare/reconversie profesională în vederea asigurării securităţii personale, a independentei economice şi de a se desprinde din mediul captiv domestic.
În acest scop, având în vedere specificul locuinței, persoanele interesate să obțină informații suplimentare ori să acceseze aceste servicii pot contacta Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Argeș la numărul de telefon – 0248/ 271131.

În Argeș, mai este o locuință protejată pentru victimele violenței în familie, însă aceasta este special pentru situațiile de urgență, victimele fiind ținute în acest centru maxim 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here