S-a decis! Masca obligatorie în Argeș și pentru copii! Măsuri pentru supermarketuri

0
272

Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a adoptat luni, 11 octombrie, noi măsuri la nivelul județului, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu COVID-19.

Astfel, ”se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.

Medicii și asistenții școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online, vor fi delegați în această perioadă la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

În spațiile comerciale de tip supermarket, hypermarket unde există sisteme alternative de manipulare a produselor de tipul cărucioarelor /coșurilor de cumpărături cu roți si a coșurilor de mână se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. Nu este permis accesul în spațiile comerciale a persoanelor care nu utilizează un sistem de manipulare al produselor”, se precizează în Hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here