Potrivit datelor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România raportate până la data de 13 octombrie este 9626. În ultima lună au fost raportate aproape 400 de cazuri noi de rujeolă. Jumătate din cazuri s-au înregistrat în județul Brașov, urmat de Cluj, Satu-Mare și Harghita.

De la izbucnirea epidemiei, 34 de persoane au murit: 9 în jud. Timiș, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caras Severin, unul în jud. Bihor, unul în jud. Cluj, unul în jud. Calarasi, unul în jud. Neamț, unul în jud. Satu Mare, unul în jud. Vaslui, unul în jud. Galati, unul în jud. Mures și unul în Bucuresti. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI