Românii din mai multe județe vor ieși la pensie mai devreme

Deputații au votat proiectul de lege care prevede ca o nouă categorie de persoane să se pensioneze mai devreme. Este vorba despre românii care locuiesc în zonele poluate. Astfel, românii care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare, precum şi cei care au locuit pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, vor putea ieşi la pensie mai devreme.

Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţile Brăila, Tichileşti şi Chiţcani din judeţul Brăila, Halchiu şi Satu Nou din judeţul Braşov, Işalniţa din judeţul Dolj, Bălan, Corbu, Jolotca, Sândominic şi Tulgheş din judeţul Harghita,Vaţa de Jos şi Rachitova din judeţul Hunedoara, Borşa din judeţul Maramureş şi Tulcea din judeţul Tulcea beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).

România și-a asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei la 65 de ani, până în 2035 și introducerea de stimulente pentru majorarea voluntară a vârstei standard de pensionare până la 70 de ani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here