Românii care vor să intre în Spania trebuie să prezinte un test Covid negativ. Spania interzice de azi intrarea călătorilor pe cale aeriană sau maritimă, fără dovada unui test negativ de COVID-19.

Acesta trebuie realizat cu 72 de ore înainte de sosirea la destinație și este obligatoriu pentru pasagerii care vin din țări considerate de risc, între care și România.

Cei care nu îl au vor fi testați pe aeroport sau în porturi, însă cu prețul unei amenzi consistente.

Este prima dată când Guvernul spaniol aplică această măsură, după carantina din primăvară. Lista țărilor considerate de risc se actualizează la fiecare 15 zile, iar România se află deocamdată pe această listă.

Așadar, românii care vor să ajungă în Spania trebuie să aibă la ei dovada testului. Călătorii care ajung aici și nu au testul realizat vor fi amendaţi și obligaţi să se supună unui test rapid de antigen.

Potrivit legii sănătății publice, amenda poate fi de până la 6.000 de euro, au avertizat autoritățile. Pentru realizarea testelor rapide, aeroporturile spaniole au amenajat săli speciale și spații pentru persoanele care ar putea fi infectate.

Călătorii găsiți pozitivi la testele de antigen vor fi transferați la un dispensar sau la spital.

Rămân în vigoare controalele de temperatură, vizuale și de documente.

Astfel, dacă un pasager deși dispune de un test molecular negativ are febră, el va fi obligat să facă un test rapid. Potrivit ordinului Ministerului Sănătății, dovada testului COVID pentru pasageri este obligatorie în toate aeroporturile și porturile spaniole.

Comments

comments