Ministerul Sănătăţii are în vedere sancţiuni pentru toţi românii care nu se duc să se consulte la medicul de familie măcar o dată la 3 ani. Nicolae Bănicoiu, ministrul Sănătăţii nu a declarat, însă despre ce fel de sancţiuni este vorba, dar a dat asigurări că vor fi destul de dure.

„Asta nu este reglată încă, dar avem în intenţie în momentul de faţă, şi e prima oară când o spun, ne gândim că persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu îşi fac un set de analize complet, să introducem sancţiuni. Ştiu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de faţă, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenţiei, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găseşti.

Nu vreau încă să pronunţ sancţiunile, vor fi sancţiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne’ dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să ştie că trebuie să mergi minim o dată la 3 ani, ca să-ţi faci o investigaţie completă: analize plus consult la medicul de familie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI