Românii care lucrează în străinătate pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro

0
71

Foarte mulți români care lucrează în străinătate nu cunosc faptul că au dreptul să primească alocații europene pentru copii. Sumele pe care statele UE le acordă părinților sunt de până la 160 de euro. Procedura este simplă: trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro.

De aceste alocații pot beneficia copiii ai căror părinți lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene

Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

Ce acte sunt necesare
Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Procedura se demarează prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituțiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea.

Formularul pentru obținerea alocației europene se poate descărca de aici: Formular E411

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here