Mai mulţi români care au fost amendaţi anul trecut pentru că au pariat pe o platformă de jocuri declarată ilegală au câştigat în primă instanţă procesul cu statul român, reprezentat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Tinerii care și-au încercat norocul la pariuri nu au fost avertizați că site-ului i-ar fi fost retrasă licența însă ONJN i-a amendat, totuşi.

Jucătorii amendaţi au susţinut că pariau de mulți ani de zile pe acele site-uri şi nu au auzit şi nici nu au fost înştiinţaţi în vreun fel că acesta a  fost declarat ilegal. Neştiind că nu și-a primit licența, au pariat în continuare. În plus, nici accesul pe siet nu fusese restricţionat!
 
Amenzile au fost date în luna septembrie 2015.

Potrivti deciziei judecătoreşti, „Instanța a admis în parte plângerea contravențională formulată, a înlocuit sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5000 de lei cu sancțiunea avertismentului”・

Decizia instanţei nu e definitivă. ONJN și-a rezervat dreptul de a nu comenta hotărârile justiției. „După încheierea tuturor litigiilor, ONJN va comunica public situația exactă a amenzilor și sancțiunilor date jucătorilor care nu au respectat prevederile legii”・se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit Oficiului pentru Jocuri de Noroc, un singur jucător a rulat în cele 3 săptămâni peste 1,3 milioane de euro. Per total, piaţa jocurilor de noroc din România este o industrie de peste un miliard de euro anual. În fiecare an, 400 de mii de români joacă şi pariază doar pe internet.

Comments

comments