România va vota împotriva Codruţei Kovesi pentru şefia Parchetului European. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după CEX-ul PSD, că Guvernul nu o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European. Luminiţa Odobescu, ambasadorul la UE, va vota împotriva României.

“Am spus şi repet acest lucru, nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie. Deci îmi menţin poziţia pe care am avut-o până acum”, a afirmat Dăncilă.

Guvernul României s-a opus şi în primăvară, în prima rundă a negocierilor pentru funcţia de de procuror-şef al Parchetului European.

Consiliul Uniunii Europene are joi o întrunire, pentru o discuție pe tema desemnării procurorului-șef european, a anunțat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, care a precizat că este posibil să fie luată și o decizie legată de șefia Parchetului UE.

Fosta şefă DNA are însă şanse mari să ajungă procuror-şef european, susţin unele surse.

Comments

comments