România mai are de lucrat la PNRR, anunță șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

0
60

România mai are de lucrat la PNRR, anunță șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. România mai are de lucrat la capitolul combaterea schimbărilor climatice, pentru adoptarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, spune şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Am primit planul de redresare al României la 31 mai. În prezent este în curs de evaluare, în baza criteriilor clare stabilite în regulamentul Next Generation EU. În special în ceea ce privește obiectivele verzi, planul trebuie să aloce cel puțin 37% din finanțare acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice și trebuie să respecte principiul de a nu prejudicia în mod semnificativ mediul.

Suntem mulțumiți de colaborarea foarte bună cu autoritățile române și sper că vom fi în măsură să aprobăm planul cât mai curând.”, a declarat Ursula von der Leyen, pentru Calea Europeană.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, așteaptă ca autoritățile române să ia măsuri în ceea ce privește deșeurile și calitatea aerului din București.

“Am inițiat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor pentru a ne asigura că România respectă normele europene în aceste sectoare importante, care au un impact direct asupra calității vieții oamenilor și asupra sănătății acestora. Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile, precum și privind calitatea aerului în București“, a declarat Ursula von der Leyen pentru caleaeuropeana.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here