„Cum îi laşi, Klaus, pe Ponta şi Oprea să joace sarabanda pe mormintele oamenilor şi pe speranţa noastră? Ne mor oamenii, Klaus. Ne moare speranţa!”

Tragicul incendiu de la sfârşitul săptămânii trecute de la Clubul Colectiv din Bucureşti a stârnit mii de comentarii, controverse şi scrisori adresate autorităţilor din România. Actori, vedete, oameni de televiziune, artişti, dar şi simpli cetăţeni postează pe site-urile de socializare, rânduri, scrisori, prin care îşi exprimă gândurile, dar şi sentimentele de indignare, reproş şi nemulţumire faţă de sistemul din România şi faţă de autorităţi.

O tânără din Bucureşti, Oana Geambaşu, a postat pe contul personal de Facebook o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis. Tânără îi atrage atenţia preşedintelui României în legătură cu tragedia care s-a abătut asupra ţării noastre şi îi reproşează că nu are o atitudine plină de hotărâre în privinţa problemelor prin care, noi, românii, trecem. 
Iată şi scrisoarea integrală postată de Oana Geambaşu pe pagina sa de Facebook:

„Dragă Klaus Iohannis,

Ce mai faci? Să ştii că ţara ta, oamenii tăi nu sunt bine. Avem zeci de morţi, ascunşi sau nu. Sute de răniţi, în stare critică sau stabilă. Arşi, intoxicaţi cu fum, substanţe toxice, călcaţi în picioare. Tu ce mai zici? Voi sunteţi bine?

Acum fix un an am ieşit în stradă şi am îngheţat pentru preşedinte, pentru tine. Am mers kilometri pe jos, am purtat pe rând o pereche de mănuşi, aproape leşinaţi de sete. Cu copiii pe umeri şi cu sufletul în mănuşi. Ne-am unit pentru că aveam speranţă, Klaus.

Să ştii că în noiembrie 2014 ne-au înconjurat jandarmii, au aruncat cu gaze în noi, ne-au bruiat reţeaua de telefonie şi ne-au blocat în piaţeta Regelui. Da, pe Kiseleff, unde te dădeai tu cu bicicleta ca să ne câştigi voturile. Şi da, da, fără coloana oficială. Şi ştii, Klaus, de ce am înghiţit toate astea? Pentru libertate, Klaus. Dreptate. Civilizaţie. Normalitate. România lucrului bine făcut.

Şi ce-am primit, Klaus? Ne-au ars prietenii în cluburi îngropate sub praf de şpagă şi corupţie. Şi ştii ce, Klaus, ştii ce e mai nasol? Ne omori prietenii, părinţii şi copiii. Şi odată cu ei ne omori şi speranţa.
Unde e Lucrul Bine Făcut din România? Cum de ajunge, dragă Klaus, o ambulanţă după 20 de minute la locul unui carnagiu? Cum îi laşi, Klaus, pe Ponta şi Oprea să joace sarabanda pe mormintele oamenilor şi pe speranţa noastră? Cum laşi, Klaus, să facă o catedrală mai mare decât mall-urile, când noi n-avem medici, spitale, medicamente?
Alo, Klaus, ne auzi? Suntem noi, fraierii care te-am pus acolo. Ne mor oamenii, Klaus. Ne moare speranţa. Fă ceva.
Ne vedem la 18.00, la Universitate”.

Comments

comments