România este printre primele țări în care grupul LafargeHolcim lansează cimentul verde ECOPlanet

România este printre primele țări în care grupul LafargeHolcim lansează cimentul verde ECOPlanet. 

  • România și Germania lansează simultan, în premieră la nivelul grupului LafargeHolcim, cimentul verde ECOPlanet, cu emisii de CO2 reduse cu peste 40%;
  • De altfel, Holcim vine cu o noutate în segmentul industrial, lansând o nouă identitate pentru portofoliului de ciment vrac;
  • ECOPlanet completează portofoliul de soluții și produse ECO al Holcim România, care a lansat recent ECOPact – prima gamă de betoane verzi din industrie;
  • Toate acestea se încadrează în noul model de business propus de grupul Holcim România.

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața autohtonă, anunță astăzi lansarea cimentului verde ECOPlanet, România și Germania fiind primele din cele aproape 80 de țări aflate la nivelul grupului LafargeHolcim, care introduc pe piață acest produs.

Primul ciment verde din portofoliu și o nouă identitate pentru cimentul vrac

ECOPlanet este primul ciment verde din portofoliul Holcim, cu emisii reduse de CO2 de peste 40% și conținut de materiale reciclate de peste 30%. ECOPlanet este un ciment de înaltă performanță, cu durabilitate superioară chiar și în medii agresive.

“Faptul că România este una dintre primele țări în care grupul LafargeHolcim lansează cimentul verde ECOPlanet ne onorează. ECOPlanet este un deschizător de drumuri pentru cimenturile verzi și reprezintă soluția noastră pentru a ajuta România să construiască cu grijă și responsabilitate față de generațiile viitoare. Alături de ECOPact, prima gamă de beton verde din industrie, ECOPlanet vine în completarea portofoliului inovator de produse și soluții al grupului Holcim România și întărește angajamentul pe care ni l-am asumat prin lansarea noului model de business ECONCEPT de a conduce tranziția spre construcții sustenabile”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Pe lângă lansarea cimentului verde, Holcim a creat o nouă identitate pentru gama sa de ciment vrac, potrivită pentru toate tipurile de construcții: construcții civile, industriale, agricole și lucrări de infrastructură. Acest portofoliu include: Holcim ExtraDur 52, Holcim Optimo 42 (ambele cu emisii reduse de CO2), Holcim Experto 52 și Holcim Portanto 42.

Lansarea cimentului verde ECOPlanet, dar și rebranding-ul portofoliului de ciment vrac, reprezintă încă un pas important făcut de grupul Holcim România pentru îndeplinirea angajamentului Net-Zero, luat la nivel global de LafargeHolcim, care își propune reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2030, respectiv neutralizarea emisiilor de CO2 până în 2050.

De curând, Holcim România a anunțat lansarea unui nou model de business, ECONCEPT, ce are la bază o ofertă integrată de produse și soluții ECO. Totodată, compania a anunțat o serie de premiere în industria materialelor de construcții, precum betonul verde ECOPact și Eticheta Verde Holcim – sistem de evaluare transparentă a performanței climatice a produselor sale. Mai multe detalii despre lansările grupului Holcim România puteți afla accesând acest link.

###

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here