România de la Argeş! Deşi şcoala din Popeşti are toaletă nouă, elevii sunt obligaţi să meargă la WC-ul din spatele grădinii şi asta pentru că, spune directoarea, fosa septică este prea mică și se umple prea repede

0
526

Caz incredibil în Argeş, la o şcoală din comuna Popeşti! Deşi instituţia de învăţământ este renovată de doar doi ani de zile şi are o toaletă la standarde europene, copiii sunt obligaţi să folosescă WC-ul din spatele grădinii, lucru încurajat chiar de directoarea şcolii cu pricina.

Preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, a prezentat acest caz la prima conferinţă de presă din această lună printr-o filmare care arată clar în ce condiţii mizerabile îşi fac copiii nevoile.

Toaleta Şcolii Gimnaziale „Victor Ţârcovnicu” din comuna Popeşti a fost reparată şi modernizată la standarde europene în urmă cu doi ani, când a fost reabilitată şi instituţia de învăţământ. Însă, deşi acum toaleta arată decent, aşa cum ar trebui să existe în toate unităţile de învăţământ, aceasta nu poate fi folosită de elevi, deoarece stă încuiată.

Întrebată de ce nu au acces copiii la toaleta modernizată, directoarea şcolii a susţinut că o ţine încuiată deoarece fosa septică este prea mică și se umple prea repede, iar vidanja trebuie adusă tocmai de la Teleorman. Aşa că micuţii sunt nevoiţi să folosescă tot toaleta veche, din spatele curţii, în nişte condiţii infecte. Tot directoarea a mai susţinut că şi ea merge în fundul curţii, la toaletă, aşa că nu i se pare nicio problemă…

Şi viceprimarul comunei a fost întrebat despre situaţi de la şcoala gimnazială şi a susţinut că directoarea şcolii ţine toaleta încuiată, pentru că elevii au zgâriat pereţii!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here