România cumpără 12 elicoptere multifuncționale pentru salvare pe mare, transfer de pacienți critici sau intervenții la incendii

România cumpără 12 elicoptere multifuncționale pentru salvare pe mare, transfer de pacienți critici sau intervenții la incendii. Pe 9 noiembrie la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc semnarea acordului-cadru de furnizare a 12 elicoptere medii-grele multifuncționale, echipate corespunzător pentru specificul misiunilor de căutare-salvare, în situații de urgență.
În baza acestui acord-cadru, în valoare în valoare de aproximativ 270 de milioane de euro (fără TVA), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea celor 12 elicoptere.
Primele șase elicoptere vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, proiect în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține calitatea de Beneficiar, iar Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne calitatea de Partener.
Aparatele de zbor de ultimă generație vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI și vor putea fi utilizate pentru misiuni de salvare pe mare sau pe uscat, astfel că vor contribui în mod decisiv la creșterea eficienței misiunilor desfășurate.
Acordul-cadru include o componentă de pregătire pentru piloți, personal tehnic și operatori, precum și înființarea unui centru de întreținere a aeronavelor în România.
Elicopterele ce urmează a fi livrate sunt echipate cu sisteme specifice misiunilor de intervenție în situații de urgență pe mare și pe uscat: kit-uri medicale complete pentru 4 pacienți aflați în stare critică, troliu de salvare pentru ridicarea victimei din zone greu accesibile, coș/nacelă de salvare pentru 10 persoane, sistem de stingere a incendiilor (Bambi Bucket), sistem electrono-optic pentru captare imagini și transmiterea la sol în timp real, sistem de detecție balize de urgență, sisteme de coborâre rapidă (în rapel) a personalului de intervenție, sistem de identificare automată a navelor (AIS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.