Reuniunea Anuală a Diplomaţiei nu putea ocoli subiectul imigranţilor. Mai ales că, între timp, în presa străină au apărut informaţii legate de creşterea cotelor de imigranţi repartizate statelor europene.

Loara Ştefănescu, jurnalist TVR, l-a întrebat pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ce ştie despre cota de 7.000 de imigranţi care i-ar fi repartizată României.

Cotele de imigranţi repartizate statelor membre UE ar creşte, susţine presa britanică. România ar primi, de pildă, 7.000 de refugiaţi, iar Franţa – 26.000, potrivit unui draft de document al UE, încă neconfirmat de oficialii Uniunii.

Întrebat de Ştirile TVR, ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu a confirmat cifra alocată României, dar nici nu a negat-o, preferând să ocolească un răspuns clar.

“Este prea devreme să discutăm despre cote. (…) Nu a fost comunicat un astfel de document niciunuia dintre statele membre până în prezent, dacă vor exista propuneri, vor fi discutate mai întâi între miniştrii de Externe, de Interne şi de Justiţie ai UE” – a declarat ministrul Aurescu jurnalistului TVR Loara Ştefănescu, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei. (sursa: stiri.tvr.ro)

Comments

comments