Pentru prima dată de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, pe 27 decembrie, anul trecut, în România a fost depășit pragul de 100.000 de persoane imunizate în decurs de 24 de ore.

Autoritățile speră că ritmul va crește, în contextul în care de astăzi nu mai este nevoie de programare pentru vaccinare.

În plus, există mai multe modalități prin care cetățenii se pot imuniza: maratoane, centre de vaccinare din mașină sau la locul de muncă, în cabinetele medicilor de familie sau în spitale non-COVID.

Un astfel de maraton al vaccinării începe vineri, la București, la ora 16:00, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Unul dintre medicii care vor administra vaccinuri în prima zi este chiar coordonatorul campaniei, dr. Valeriu Gheorghiță.

Într-o declarație la Radio România București FM, el a explicat cum vor funcționa în următoarele trei zile cele două centre speciale.

Valeriu Gheorghiţă: “Sunt organizate în total 50 de fluxuri de vaccinare, 40 la Sala Palatului şi 10 la Biblioteca Naţională. Aceste fluxuri vor funcționa 24 de ore din 24. Sunt trei schimburi a câte opt ore de lucru și sunt asigurate de peste 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, studenți la medicină, rezidenţi. Nu este nimeni plătit pentru activitatea din aceste trei zile. Paralel cu activitatea de vaccinare, ceea ce este foarte important, va fi o activitate intensă de informare privind beneficiile vaccinarii“.

Pentru a facilita transportul bucureştenilor către centrele de vaccinare și înapoi spre casă a fost extinsă și noaptea circulația autobuzelor, care au trasee spre zonele respective.

Evenimente similare vor fi organizate în acest final de săptămână în mai multe orașe din țară, între care Arad, Sibiu sau Brașov.

Comments

comments