Românca Mara Gae  a câștigat proba de dublu Junioare la US Open 2023

Românca Mara Gae este campioană în proba de dublu junioare la US Open în 2023. Tânăra în vârstă de 17 ani a câștigat trofeul alături de Anastasia Gureva din Rusia.

Meciul a durat o oră și 18 minute şi s-a încheiat cu scorul 1-6, 7-5, 10-8.

Mara Gae îşi continuă astfel visul de a-şi adjudeca un titlu de Grand Slam. În urmă cu două luni, ea devenea campioană europeană U18 la dublu, alături de Cara Maria Meșter, titlu obținut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

România nu mai obținuse un titlu la dublu junioare la US Open din 2006, când Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru câştigau la US Open.

La simplu, România nu a mai avut o campioană de junioare într-un Grand Slam din 2008, când Simona Halep se impunea la Roland Garros.

Puștoaica-minune care a reușit o performanță de senzație la US Open 2023, Mara Gae,  a fost descoperită de antrenorul Firicel Tomai, cel care a ghidat paşii Simonei Halep către tenisul de elită, la începuturile viitoarei campioane. „O văd că are un potenţial cu rezultate mai bune ca Simona, în viitor, dacă e sănătoasă. Are 1,84 m înălţime, loveşte foarte bine mingea şi cred că, dacă va avea aceeaşi ascensiune, poate deveni o jucătoare foarte bună de tenis, care să facă o carieră în circuitul WTA. Însă, este un drum lung de parcurs“, a declarat antrenorul Firicel Tomai pentru „Fanatik“, pe vremea când Mara scotea capul în lumea tenisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.