În anul 2012, Ion Ion a intrat în posesia unui tractor unicat pe care l-a cumpărat tocmai de la Sălaj. Două zile a durat transportul autovehiculului agricol până la Topoloveni, oraşul unde locuieşte Ion Ion. L-a achiziţionat cu 68 de milioane de lei vechi şi l-a încântat atât preţul, dar mai ales faptul că tractoraşul a fost construit manual, fiecare piesă şi şurub fiind atent studiate şi verificate, mai ceva la ca fabricarea celebrului autoturism Rolls – Royce. Practic, autovehiculul este asamblat manual, bucată cu bucată, are şasiu sculptat de TV, motor de tractor, cutie de Aro, este 4×4, diesel, şi i se poate ataşa o remorcă basculabilă sau un plug. În ceea ce priveşte fiabilitatea, argeşeanul spune că aceasta este de departe peste cea întâlnită la tractoarele clasice.
După doi ani de utilizare, Ion Ion a decis să vândă tractoraşul, dar nu pentru că s-ar fi stricat ceva la el! Omul şi-a schimbat locul de muncă, iar noul job nu îi mai permite să petreacă foarte mult timp cu lucrările agricole. Aşa că a scos autovehiculul la vânzare, pentru suma de 1.600 de euro.
Dacă va găsi pe cineva dornic să îl achiziţioneze, Ion Ion este dispus să mai lase ceva din preţ şi chiar să accepte un posibil schimb. „Tractorul e bun. Îţi faci treaba cu el, mai ales la pădure. E bun la cărat buşteni, la arat, la tot ce este nevoie. Eu am fost foarte mulţumit de el, dar acum nu mai am la ce să îl folosesc. Consumă şi puţin… cam 5 – 6 litri de motorină şi asta dacă merge toată ziua“, ne-a declarat Ion Ion, proprietarul tractorului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI