Sâmbăta trecută, pilotul piteştean Robert Vişoiu, fiul patronului CONARG, Vali Vişoiu, a câştigat cursa a doua de la Hungaroring, din campionatul GP3.

A fost a doua victorie pentru el în acest sezon, după o altă reuşită, pe circuitul de la Valencia. Rezultatul obţinut l-a propulsat pe fiul unuia dintre cei mai bogaţi argeşeni pe locul 10 în clasamentul general, Robert fiind singurul pilot al echipei sale, MW Arden, care a reuşit să se impună în 2013. Vişoiu a încheiat calificările de sâmbătă pe locul 8, ceea ce i-a permis să plece din pole-position în cursa de duminică.

A profitat de primul loc pe grilă şi, deşi cursa a fost întreruptă şi a fost necesară apariţia safety-car-ului, puştiul-minune al Formulei 3 nu a cedat în niciun moment prima poziţie, în 17 tururi, şi a reuşit să se impună în faţa coechipierului său, Carlos Dainz, care a urcat, în final, alături de el, pe podium. Locul trei a fost ocupat de finlandezul Kevin Korjus. „Totul a fost incredibil, întreaga cursă. M-am zbătut puţin la început, pentru că am avut un start bun, Carlos a ţinut aproape de mine şi am fost cât pe ce să pierd primul loc”, a declarat pilotul piteştean, într-o engleză impecabilă, chiar pe podiumul de premiere.
Cu victoria de la Hungaroring, piteşteanul a reuşit să acumuleze 44 de puncte în clasamentul general, performanţă cu care se află pe poziţia a zecea a ierarhiei. Următoarea etapă la care Robert Vişoiu va participa va avea loc peste o lună, în Belgia, pe traseul Spa Francorchamps.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI