Robert Tudorache, secretar de stat ALDE la Ministerul Energiei: modificări la Legea gazelor care să deblocheze proiectele locale

Robert Tudorache, secretar de stat la ministerul Energiei, a anunţat în ultima conferinţă de presă că nu nu a uitat solicitarea primarilor şi a consiliilor locale din judeţ care i-au adus în atenție o serie de probleme.

Printre ele, blocajele proiectelor de extindere a rețelelor de alimentare cu gaze. Tudorache a explicat că a lucrat la o inițiativă legislativă care ar putea să elimine neajunsurile care împiedică autoritățile locale să se implice și să să investească în alimentarea cu gaze naturale.

„€Una din soluții este elaborarea unui act normativ prin care să fie modificată Legea Gazelor. Dacă mi-ar fi spus cineva că depunerea unui proiect și o modificare a legii în parlament ar putea dura un an, aș fi spus că este imposibil. Ei bine, la mine se apropie de un an. Am adus recent clarificări la comisia de industrie din Camera Deputaților, care este și cameră decizională, pe zona de concesionare. Am găsit ca soluții ca prin această modificare, contractele existente pe concesiuni să rămână la minister, restul să se ducă spre autoritățile locale. Cred că și deschiderea va fi alta. Până la urmă am constatat că este o problemă de reglementare. Autoritățile locale trebuie să poată decide dacă introduc sau nu rețele de gaze. Unde există deja rețea și trebuia doar extinsă, s-a putut. De exemplu la Mioveni, s-a ajuns la o soluție pentru extinderea rețelei, numai că aportul Primăriei este de 90%. E o anomalie, pentru că se construiește pe banii localității, pentru ca apoi rețeaua să revină furnizorului de gaze” a explicat Robert Tudorache, președinte ALDE Pitești și secretar de stat la ministerul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here