Robert Glință, bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kazan! Un nou record național pentru argeșean

Robert Glință, bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kazan! Un nou record național pentru argeșean. Robert Glință (24 de ani) s-a clasat pe locul al treilea în proba de 50 metri spate la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kazan, el având în palmares medalii de această culoare și la edițiile din 2017 și 2019, dar în proba de 100 de metri. El a stabilit un nou record național pe această distanță cu timpul de 22,74 secunde. Primele două locuri au fost ocupate de rusul Kolesnikov, 22,47 secunde-record european, și de italianul Lamberti, 22,65 secunde.

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a reușit să urce iarăși pe podiumul european, de data aceasta în bazin scurt, după ce o făcuse în luna mai în cel de 50 de metri. La Budapesta, la campionatul european in bazin olimpic, a cucerit primul titlu european al natației românești la 100 metri spate, iar miercuri seară a luat bronzul la 50 m spate.

Glință avea deja în palmares două medalii europene de bronz cucerite în bazin scurt, în 2017 la Copenhaga și în 2019 la Glasgow, ambele în proba de 100 de metri. La Kazan, el va intra azi în preliminariile acestei curse. Glință s-a înscris, în mod surprinzător, și în proba de 100 m liber, ale cărei calificări sunt pe 6 noiembrie.

Robert a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a clasat pe locul opt în finala de la 100 m spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here