REVOLTĂTOR! De o lună de zile, o ursoaică cu trei pui ţin închisă Cetatea lui Dracula, cel mai cunoscut şi vizitat obiectiv turistic din Argeş

Faptul că urşii au început să se apropie tot mai mult de civilizaţie în căutarea hranei a determinat autorităţile din Argeş să închidă Cetatea Poienari.

Turiştii care vin pentru a urca la Cetate găsesc de aproape o lună de zile, la baza scărilor, următorul anunţ: “Din cauza prezenţei urşilor în zonă, Cetatea Poienari este închisă temporar pentru siguranţa vizitatorilor…”

Şi aşa a rămas blocat, temporar, accesul la Cetatea Poienari de circa 30 zile.

Pentru a prinde ursul, autorităţile judeţene au amplasat în zonă o cuşcă metalică, dar pe care o ţin închisă, aşa că şi dacă ar vrea să se dea prins animalul sălbatic nu ar avea cum. Pe locul unde a fost aplasată cuşca metalică se află şi un camping care a rămas şi el închis pentru că turiştii se tem să meargă acolo de frica urşilor.

Proprietarii camping-ului, la fel ca şi turiştii, sunt deranjaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor argeşene, care nu reuşesc să prindă un urs şi se mulţumesc să ţină închisă o zonă turistică, poate cea mai reprezentativă din Argeş.

Nepăsarea autorităţilor este cu atât mai mare cu cât sute de turişti, din ţară şi străinătate şi-au planificat, încă de anul trecut, o excursie în această perioadă la Cetatea lui Dracula sau Castelul din Carpați, aşa cum mai este denumită Cetatea Poienari.

“Este revoltător faptul că de o lună de zile ţinem închis cel mai important punct turistic din Argeş din cauza unui urs. Am pus la dispoziţia organelor abilitate întreaga mea proprietate şi sprijin necondiţionat, aşa cum se poate vedea şi din imagini, însă până în acest moment cuşca nici măcar nu a fost deschisă. Probabil că trebuie să pună un bilet ursului să-şi deschidă singur cuşca, după care tot acesta să sune la 112 şi să se predea…”, ne-au declarat proprietarii camping-ului.

După cum se poate vedea, în două imagini, ursul care ţine închisă Cetatea Poienari pescuieşte liniştit în apa râului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here