Revista InfoMediu Europa, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu şi Asociaţia „Iris Terra Green”, cu sprijinul Primăriilor şi Inspectoratelor şcolare judeţene,  a lansat pe 30 septembrie programul intitulat „ORELE DE ECOLOGIE”, ce face parte din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013 – Etapa a II-a. Campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” îşi propune, ca, timp de 2 luni şi jumătate, alături de cei peste 100.000 de elevi din clasele I-VIII, din Slatina, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Tulcea, Bucureşti – Sector 3, Sector 4, Sector 5 şi judeţul Ilfov, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (hârtie-carton; plastic, PET, aluminiu, sticlă).
În afară de „Ora de Ecologie”, etapa a II-a va mai cuprinde un concurs între şcolile implicate în campanie, privind colectarea selectivă a deşeurilor, un concurs de idei pentru elevi pentru desemnarea mascotei „EcoAtitudine”, un alt concurs adresat  profesorilor coordonatori – „Agentul EcoAtitudine” şi realizarea broşurii „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, dedicată elevilor din clasele I-VIII, ce conţine informaţii utile cu privire la modalităţile de colectare selectivă a deşeurilor.
„Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi se desfăşoară pe o perioadă de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un număr de 50.000 de elevi la nivel naţional, pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu vrem să atragem numai copiii, ci şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, în premieră, în cadrul campaniei, componenta „Ora de Ecologie” se va prezenta într-un format nou. Astfel, în fiecare locaţie vom avea plăcerea să oferim elevilor o surpriză teatrală a conceptului „Ora de Ecologie” prin prezentarea spectacolului de artă şi magie ECO MAGIC ART. Scopul general al proiectului este acela de a sădi în spiritul fiecărui elev necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării şi de a forma  cetăţeni responsabili şi preocupaţi de mediul înconjurător”, spune Marinela Vlădescu, managerul de proiect. În Piteşti, „Ora de Ecologie” se va desfăşura miercuri, 2 octombrie, ora 11.00, în sala Teatrului „Al. Davila”. Accesul este gratuit şi se poate face începând cu ora 10:30.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI